Aanbod

Aanbod

ONTLADING

Ontlading is het hart van emotionele therapie.

Een ontladingssessie bestaat uit een deel gesprekstherapie en een deel lichaamswerk.


"Ontladen" betekent fysieke bewegingen uitvoeren om stress te verminderen, gekoppeld met emotionele inleving. We noemen het daarom ook dynamisch mediteren.


Klinisch onderzoek en jarenlange ervaring toont aan dat dit op korte termijn opgehoopte spanning en stress wegneemt en op langere termijn emotionele trauma's geneest.

CONSULTATIE

Het therapeutisch proces bij Brainmanagement begint met een intake-gesprek bij arts-psychiater Tom Herregodts. Hij stippelt voor jou een aangepast traject uit bij de verschillende therpaeuten. Psychotherapie en (indien nodig) behandeling met medicatie gaan hand in hand.


Ook na het intake-gesprek kom je regelmatig op consulatie bij de dokter. Hij volgt je vorderingen en houdt het overzicht van de behandeling.

GESPREKSTHERAPIE

Bewustwording van gedragspatronen en inzicht in het therapeutisch proces zijn ook een must bij emotionele therapie.


Daarom biedt de praktijk ook gesprekstherapie aan, waarbij je dieper kan ingaan op deze thema's.

Het oordeel van anderen overwinnen, meer zelfvertrouwen vinden, opkomen voor jezelf... dit kan je enkel leren in interactie met anderen.


Daarom zijn er ook groepsontladingen ontwikkeld. Hier ga je, onder begeleiding van ervaren therapeuten en gesteund door de groep, de confrontatie aan met een ander en de Angsten die dit bij jou teweeg brengen.

PRAATGROEP

Vanaf januari 2023 is de praktijk opnieuw gestart met groepsgesprekken.


Jarenlang hebben Tom en Lies, zijn vrouw, dit alleen gedaan of samen met de DMTers of Dynamische Meditatie Therapeuten.  De fakkel wordt nu doorgegeven aan de nieuwe generatie.


Deze gaan steeds gepaard met een ontlading van zodra iemand te veel in Angst, Woede of diep Verdriet gaat.  Op die manier willen we - in een sfeer van positiviteit - oplossingen en inzichten delen met elkaar en sneller leren ontladen.

GROEPSONTLADING