Concept

Concept

Psychische problemen kan je herleiden tot Angst, het kerninzicht dat arts-psychiater Tom Herregodts verwierf uit de jarenlange praktijk. Angst voor Verandering, Verlatingsangst of Faalangst nemen buitensporige proporties aan. Deze Angst leidt tot stress, burn-out, relatieproblemen, neuroses, depressies, verslaving, psychoses...


We kunnen de Angst vermijden, proberen te controleren, we kunnen vechten of vluchten, maar vroeg of laat falen deze lapmiddelen. Vaak is het ons lichaam dat aan de alarmbel trekt. Hoofdpijn, vermoeidheid, of paniekaanvallen zijn dan een symptoom van jarenlange emotionele en fysieke stress, en in veel gevallen, onderliggende trauma's. Je brein is toxisch geworden. 


Uit de praktijk blijkt dat de meest efficiënte behandeling van deze Angst lichaamsgerichte, Emotionele Therapie is, indien nodig ondersteund door medicatie. Cognitieve Gedragstherapie, Systeemtherapie, Neuro-linguïstische Programmatie en Probleemoplossend Denken zijn de ondersteunende denkkaders. Daarbij leer je spanning en stress te herkennen, kwaadheid te uiten en uiteindelijk de angst te overwinnen. Het einddoel is zelfvertrouwen, zelfliefde, zelfrespect en zelfzorg.


Dit noemt Tom Herregodts het "Godconcept": we leren samen EN alleen fysiek, emotioneel en mentaal zorgen voor onszelf zoals een sterke vader en een warme moeder het zouden doen.